Monday, 18 January 2016

Flashback

Hey , Assalamualaikum

Finaly , daku post juga something kat blog ni . Sebab si Tiqah sibuk dok paksa-paksa suruh post something .

Okey , by the way lepas habis SPM aku sebenarnya tak buat apa-apa pun . Just duduk rumah , kemas rumah , makan , main internet , tidur . Tak kerja part time and so on . Lesen kereta pun tak ambil lagi sebenarnya . Fuhh , apa nak jadi ? Tu je lah rutin sehari-hari . Hehe .

Dan dan , bila duduk rumah dan tak tahu nak buat apa , aku teringat moment-moment time masih sekolah dulu . Best sangat . Aku rasa form 5 is the best form and 2015 is the best year cuz banyak sangat memori yang best time 2015 tu .

Aku still ingat lagi biasanya aku dengan kembar selalu balik lambat sebab mak ambik lambat. Haha . Dan tempat yang selalu jadi tempat tunggu mak adalah kantin dan Balai Iqra' . Kantin jadi tempat yang selalu kitorang tunggu mak sebab kat situ boleh makan , boleh belajar dan boleh tidur kalau ngantuk sangat . Ahh~ I miss those moments .

Dan ada time kitorang tengah study BI , baca idioms bagai tu , then my sislukis komik sebab katanya bosan . Haha .

             


Actually , time tunggu mak sampai tu memang lama sangat . Sebab biasanya mak sampai ambil kitorang dalam pukul tiga atau lima gitu . Dan kalau mak kata
Okey , jap lagi mak ambil pukul 3 nanti"

Tapi.. kitorang biasanya kena tunggu lagi 30 minit sebab time tu mak still kat sekolah baru nak pack barang , baru nak start kan enjin kereta . Dan finally , mak pun sampai dalam pukul 3.30 gitu .

Dan kalau time menunggu mak , kitorang dah bosan gitu , mulalah mata ni nak tutup , nak tidur . Tapi biasanya kalau my sisi ngantuk dia sukaa sangat lukis komik .

Dan kadang-kadang komik yang dia lukis tu relate  dengan kehidupan kitorang macam ..




Okey , maybe tu je lah kot yang aku nak taip . Till then , Bye. Assalamualaikum .

Sincerely , Nabilah Ncg .

Wednesday, 13 January 2016

MY REALLY REALLY HONEST REVIEW : Good Virtues Co. glowing & goodness brightning night cream .


Assalamualaikum & hyeeeee

Ssup how are you ? Is it your first month of 2016 is going smooth or naahhh ? Human always make mistake , don't feel guilty and feel down , fix it and move on ! This is my second week being a senior (( lol not really a senior , but form 4 can also lah tumpang gelaran senior )) , at the first time i dapat sandang satu jawatan in my club , math club after 3 years tak ambil port dalam hal koko macam ni . Tahun ni baru sedar kalau next year is my last year , that's mean i'm getting older and  of course kehidupan  in U ! how to get accepted in a good u ? have a good kokorikulum marks ! Baru terasa nak approach cikgu cikgu nak balun jawatan pengawas pula , even tho all these years i never been so peramah dengan orang kat sekolah . But yeah , macam tak biasa pula hipokrit untuk kebaikan diri sendiri . nak contoh ? ok  jangan lupa tengok tv masa hangat nak PRU :D 

Anyway , today i'll review my good virtues co. night cream . This is our local brand , and a muslim product . Pada para akak-akak di luar sana yang selalu syak wasangka pasal ingredients dekat produk dalam kedai tu , this is for you ! This brand have a halal certification tau .So you guys don't need to worry , it's halal .

I've been using it for about 3 weeks , i bought it for about RM20 at Watson .
Apa yang membuatkan aku TERRRRbeli produk ni sebab packeging dia comel kecik warna warni pink biru lepastu siap pump pula tu . Senang tinggal pump je , no need to picit picit hahah


Their highlight in the ingredients are Organic black seed oil , Hyaluronic acid and Vit E that they claim can reduce dark spots , make skin more bright/fair and prevent from sign of aging 


 I am dissapointed a lil bit when i saw "fragrance" in the list . 
why why whyyy , u guys put pewangi dalam produk yang used to merawat kulit . Our focus is merawat , and  i know a lot of brand ada . but i just weird and always asking whyyy .
this night cream is superbly wangiiii .


But , the real story is , based on my experience using this ..

It's not work on my skin . 
I slightly have break out , my face start ada jerawat 

At the first time im using this , my skin is 'ok' . Lepas bangun kulit rasa moist . Consistency cream dia macam watery sikit lepas sapu kat kulit , means krim dia ringan dan tak berat atau pekat .


All i can say is , produk ni bagus untuk moisturising your skin , no no for treatment i guess .. 
Frankly speaking , as for me ,
aku tak suka sebab dia wangi sangat (( malam nak tidur bukan nak pergi jalan huhu )) , so i feel it did nothing on my face other that moisturising it . 
aku tak suka juga sebab dia take time untuk kering , "lembab" sangat nak serap ke dalam kulit .

Repurchase ? tak . 
Tak sesuai untuk kulit aku yang berminyak ni , sebab tu dia tumbuh jerawat macam cendawan tumbuh lepas hujan huhuh sadisnyaaa . Bekas jerawat pun duk masih berkampung , ada pula tambah jerawat fresh lagi huhu

Tapi...

DIFERENT PEOPLE , DIFFERENT SKIN , RESULT MAY BE VARY 

you guys can try it out , sebab dia superb dalam melembabkan , especially untuk dry skin i think ? affordable pun affordable .


although after this case , aku tak ada bad feeling on this brand . Their shampoo is great ! i love it . it smells soo good, it works so well . rambut pun rasa lembut lepas guna dan harga pun  murah wehh .

haha okay , i've to stop typing .
see u guys later , thank you .

Sincerely ,
Atiqah Nur .