Monday, 18 January 2016

Flashback

Hey , Assalamualaikum

Finaly , daku post juga something kat blog ni . Sebab si Tiqah sibuk dok paksa-paksa suruh post something .

Okey , by the way lepas habis SPM aku sebenarnya tak buat apa-apa pun . Just duduk rumah , kemas rumah , makan , main internet , tidur . Tak kerja part time and so on . Lesen kereta pun tak ambil lagi sebenarnya . Fuhh , apa nak jadi ? Tu je lah rutin sehari-hari . Hehe .

Dan dan , bila duduk rumah dan tak tahu nak buat apa , aku teringat moment-moment time masih sekolah dulu . Best sangat . Aku rasa form 5 is the best form and 2015 is the best year cuz banyak sangat memori yang best time 2015 tu .

Aku still ingat lagi biasanya aku dengan kembar selalu balik lambat sebab mak ambik lambat. Haha . Dan tempat yang selalu jadi tempat tunggu mak adalah kantin dan Balai Iqra' . Kantin jadi tempat yang selalu kitorang tunggu mak sebab kat situ boleh makan , boleh belajar dan boleh tidur kalau ngantuk sangat . Ahh~ I miss those moments .

Dan ada time kitorang tengah study BI , baca idioms bagai tu , then my sislukis komik sebab katanya bosan . Haha .

             


Actually , time tunggu mak sampai tu memang lama sangat . Sebab biasanya mak sampai ambil kitorang dalam pukul tiga atau lima gitu . Dan kalau mak kata
Okey , jap lagi mak ambil pukul 3 nanti"

Tapi.. kitorang biasanya kena tunggu lagi 30 minit sebab time tu mak still kat sekolah baru nak pack barang , baru nak start kan enjin kereta . Dan finally , mak pun sampai dalam pukul 3.30 gitu .

Dan kalau time menunggu mak , kitorang dah bosan gitu , mulalah mata ni nak tutup , nak tidur . Tapi biasanya kalau my sisi ngantuk dia sukaa sangat lukis komik .

Dan kadang-kadang komik yang dia lukis tu relate  dengan kehidupan kitorang macam ..




Okey , maybe tu je lah kot yang aku nak taip . Till then , Bye. Assalamualaikum .

Sincerely , Nabilah Ncg .

No comments:

Post a Comment